Texels Kookboek - Thaise omeletwraps

Ingrediënten
200 gr oesterzwammen 2 teentjes knoflook 2 el gembersnippers 4 el arachide-olie
1 prei 1 rode paprika 2 stengels bleekselderij 125 gr taugé
3 el sojasaus 6 eieren 4 el melk 2 el gehakte koriander
peper zout

Hulpmiddelen
wok snijplank koksmes koekepan bekken garde knoflookpers

Voorbereiding

Paddestoelen schoon vegen en in plakjes snijden.

Knoflook persen en roerbakken in 2 el hete olie, samen met de gembersnippers. Schep de overige groenten, behalve de taugé, erdoor en roerbak het geheel 3 minuten. Voeg de taugé en de sojasaus toe en roerbak het geheel nog even ongeveer 1 minuut.
Houd het geheel warm totdat de omeletten gebakken zijn.

De eieren los kloppen, samen met de melk en de koriander. Naar smaak peper en zout toevoegen.

Bereiding

Bak in een koekepan van het eiermengsel 4 omeletten mooi goudbruin. Verdeel hierover, in het midden, de groenten. Vouw de omelet nu dicht. Vouw de zijkanten van de omelet om en zet de omeletwrap rechtop in een glas.

Serveertip

Je kan het gerecht uitbreiden met gebakken eiermie voor een overheerlijk hoofdgerecht.
De gembersnippers kunnen worden vervangen door 2 cm geraspte gemberwortel.
Als variatie kan je de koriander vervangen door de bieslook.

Soort gerecht: lunchgerecht Aantal personen: 4 Bereidingstijd: ca 25 minuten
Wijntip: Pinot Blanc of een Australische Semillon-Chardonnay

Eet smakelijk !!